nova sezona

Mala scena sprema predstavu koja će pokrenuti ljubav prema matematici

13.07.2017 u 09:54

Bionic
Reading

U rujnu stiže predstava 'Priča o velikom i malom' koja će mališanima usaditi osnovne predmatematičke vještine i objasniti im kako stvari stoje u prostoru, a tijekom ljeta publika i na moru može uhvatiti neke od hitova završene sezone Male scene, 'pazi.mazi.voli' o kućnim ljubimcima, 'Iglicu' i 'Priču o kotaču'

Kazališnu sezonu 2017./2018. Mala scena otvara 2. rujna dvjema izvedbama 'Priče o vodi' za najmlađe (1,5+), kao i 'pazi.mazi.voli', edukativnu predstavu o kućnim ljubimcima koja će se za školarce izvesti još šest puta od 5. do 13. rujna.

S probama je počela i predstava 'Priča o velikom i malom' (za uzrast 1,5 do 5), nastala u suradnji Teatra Puna kuća i Male scene, čija se praizvedba očekuje 7. rujna. Koncept veliko – malo važan je za snalaženje u prostoru, razumijevanje svijeta koji nas okružuje, ali i kako bi djeca bila uspješna u komunikaciji s drugima. Cilj ove produkcije je kod djece razviti znatiželju za odnose u prostoru, odnose među predmetima i usaditi im osnovne predmatematičke vještine. Razumijevanje razlike veliko – malo osnovni je koncept u matematici te prvi korak prema razumijevanju drugih pojmova kao što su: veći od, manji od i jednaki.

Tekst je po narudžbi napisala Kristina Gavran, dok predstavu režira i izvodi Svetlana Patafta. Autorski tim još čine scenografkinja Tonka Maleković, skladatelj glazbe Lazar Novkov, oblikovatelj svjetla Domagoj Klasić, likovno oblikovanje potpisuju Klasja Habjan i Zita Nakić Vojnović, dok su producentice Tena Bosek, Mia Tomić i Jelena Vignjević uz mentoricu Vitomiru Lončar.

U međuvremenu, do početka nove sezone i ponovnog otvaranja Male scene na Medveščaku 16. kolovoza, publika nekoliko njihovih predstava može pogledati i na moru. Nagrađivana 'Iglica' prikazuje se na Krku 26. srpnja, a nakon nje će uslijedit će cirkuska radionica. Najnoviji hit 'pazi.mazi.voli.' o odgovornom vlasništvu djece prema kućnim ljubimcima može se vidjeti na Rabu 31. srpnja u 21 sat. Na izvedbu su dobrodošli i četveronožni članovi obitelji.

Isto tako, u kolovozu će vesela 'Priča o kotaču' za djecu od 1,5 do 5, gostovati u Brseču i to 12. 8. u 20 sati.

U protekloj sezoni Mala scena ponudila je pet novih naslova, među njima 'Sportski život letećeg Martina', 'Muka malog vuka' i 'pazi.mazi.voli' i gostovala na osam festivala.