'CABARES CABAREI'

Ljetne noći Teatra Exit otvara Zijah Sokolović sa svojom kultnom monodramom

19.06.2018 u 15:16

Bionic
Reading

Ljetne noći Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt ove godine traju od 27. lipnja do 4. kolovoza, a program otvara Zijah Sokolović sa svojom monodramom 'CABAres CABArei'

Osim predstave 'CABAres CABArei' te hitova s redovnog repertoara Teatra EXIT, poput 'Njuški', 'SHAKEspearea na EXit', 'Dvoje', 'Ja, tate!', 'Kako misliš mene nema?!', 'Taksimetra', 'Pluća', 'Izloška br. 49', 'Balona', 'Münchhausena' itd., publika će moći pogledati tri regionalna i tri domaća gostovanja.

  • +13
Premijera predstave 'Njuške' u Teatru EXIT Izvor: Promo fotografije / Autor: Vice Rossini

'Sjeveroistok' Torstena Buchsteinera u režiji Jane Maričić, nastalu u produkciji Beo Arta 2015 i BITEF Teatra iz Beograda, bavi se istinitim svjedočenjima preživjelih u talačkoj krizi u Moskvi 2002. kada je grupa čečenskih terorista upala u jedno kazalište i zahtjevala od Rusa da povuku svoje trupe iz mjesta Groznog.

'Beton mahala', dramske grupe Joj, evo ovi iz Novog Pazara u režiji Branislava Trifunovića i Rifata Rifatovića, nagrađivana je predstava koja progovara o problemima mladih u Novom Pazaru dotičući se pritom političkih, vjerskih i društvenih pitanja. U Srbiji je izazvala brojne kontroverze, a u njihovom matičnom gradu zabranjena je od strane političkih moćnika.

'Neuručena pisma' Kulturnog centra Beograd, u izvedbi Dušanke Stojanović Glid i Gorana Jevtića, virtualna su prepiska dvoje velikih pisaca - Isidore Sekulić i Alberta Camusa.

Od domaćih gostovanja publika će moći pogledati predstavu 'Ubojstvo u klubu Quasimodo' PlayDrame iz Splita i Hrvatskog narodnog kazališta Zadar u režiji Elvisa Bošnjaka, zatim predstavu 'Konstelacije' Nicka Paynea u režiji Aide Bukvić, čija se premijera tek očekuje na ovogodišnjem Osječkom ljetu kulture, te nagrađivanu 'Posljednju Freudovu seansu' Marka St. Germaina Kazališta Planet Art u režiji Marka Torjanca.

Sve predstave počinju u 21 sat.