Od 22. do 29. kolovoza

Ljetna škola pisanja 2021. u dvorcu Stara Sušica

04.06.2021 u 13:16

Bionic
Reading

CeKaPe, Centar za kreativno pisanje, već petnaest godina provodi edukaciju na području kreativnog pisanja u Zagrebu i Rijeci. Naše je radionice završilo preko 1000 polaznika, a neki od njih su se, nakon pohađanja radionica, nastavili baviti pisanjem i postali poznata imena hrvatske književne scene

Do sada je preko 300 polaznika i polaznica završilo ljetnu školu pisanja. Na sedmodnevnim intenzivnim radionicama pisanja, u osami Gorskog kotara i izolaciji dvorca na rubu šume, živi se i piše književnost, uz mentorstvo poznatih pisaca, voditelja radionica te večernje programe, književne tribine i razgovore s poznatim imenima književne i umjetničke scene, stoji u priopćenju.

Ljetna škola pisanja ove godine nudi šest različitih radionica: Kratka priča, Proza, Poezija, Raspisivanje, S one strane pisanja i po prvi puta u ljetnoj školi radionica Na granici napisanog i nacrtanog/eksperimentalne kratke književne forme. Voditelji radionica vodeća su imena hrvatske književne scene.

Olja Savičević Ivančević, jedna od najuspješnijih spisateljica u regiji, sjajna pjesnikinja i prozna spisatljeica, vraća se i ove godine dvorac na radionicu poezije. Tomica Šćavina i Ivana Bodrožić, dvije spisateljice na samom vrhu hrvatske književne scene, prvi puta dolaze u dvorac. Tomica Šćavina s radionicom S one strane pisanja, a Ivana Bodrožić s vrlo zanimljivom i malo drugačijom radionicom, Raspisivanje. Prvi puta je na rubu šumu i Nikola Tutek, novi član voditeljske ekipe u Rijeci. Nikola piše fenomenalne priče, a u dvorac dovodi novu radionicu Na granici napisanog i nacrtanog/eksperimentalne kratke književne forme. Pisci i voditelji radionica, koji su postali gotovo zaštitni znak ljetne škole, sjajni mentori, Enver Krivac i Davor Mandić, i ove su godine s nama. Davor Mandić, već petu godinu mentorira radionicu pisanja u CeKaPe Rijeka, a u dvorcu je voditelj radionice kratke priče. Enver Krivac, gotovo od prvog dana u CeKaPe Rijeka i ove godine ostaje vjeran radionici proze u dvorcu.

Radionice se održavaju u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, a slobodno je vrijeme rezervirano za pisanje i rad na tekstovima. Uz svakodnevni, cjelodnevni rad na tekstu, organiziramo i književne tribine, razgovore s gostima, književni kviz, zajednička druženja i završnu, javnu produkciju na kojoj svi polaznici čitaju tekstove napisane u ljetnoj školi i koja je otvorena za javnost.

Svi koji su u sušičkom dvorcu doživjeli i proživjeli sedam dana zadnjeg tjedna kolovoza, svoje stvaralačke i spisateljske dane dijele na 'prije i poslije Ljetne škole pisanja'. Na web stranici https://cekape.com/ljetna-skola-pisanja-2021/ mogu se pogledati radionice.