NATJECANJE U SAMOBORU

Kvartet Klang i Marijan Đuzel najbolji mladi glazbenici

24.09.2010 u 11:30

Bionic
Reading

Kvartet Klang i pijanist Marijan Đuzel pobjednici su Sedmoga međunarodnog natjecanja mladih glazbenika u sklopu 35. samoborske glazbene jeseni, koja se održava od 20. rujna do 9. listopada, objavljeno je danas na mrežnim stranicama te glazbene manifestacije

Nakon devet koncerata, stručno prosudbeno povjerenstvo odlučilo je Nagradu Ferdo Livadić za ukupni nastup dodijeli Kvartetu Klang (Vlatka Peko, Ana Lucić, Anita Primorac i Kaja Farszky), a nagradu Grada Samobora za najbolje izvedeno djelo domaćeg autora pijanistu Marijanu Đuzelu za izvedbu skladbe 'Jubilus' Ive Josipovića.

Kvartetu Klang pripala je novčana nagrada u iznosu 15.000 kuna, statua Samoborske glazbene jeseni, rad akademske kiparice Mirte Čakanić, pravo da sljedeće godine nastupi na 36. samoborskoj glazbenoj jeseni samostalnim koncertom te da na Večeri pobjednika izvede skladbu koju će mu za tu prigodu skladati Berislav Šipuš. Uz to, održat će i koncert s Ansamblom Cantus u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, kao i dva koncerta u organizaciji Artagenta.

Marijanu Đuzelu pripala je nagrada Grada Samoboru u iznosu 10.000 kuna, statua Samoborske glazbene jeseni te pravo nastupa na cjelovečernjem koncertu na sljedećoj Samoborskoj glazbenoj jeseni.

U obrazloženju nagrade istaknuto je da se Kvartet Klang u svom nastupu iskazao kao sjajan komorni ansambl, ostvarivši vrhunski dojam koncertnog nastupa u cjelini, ali i u svim detaljima, pokazujući uigranost, šarm i radost u zajedničkom izvođenju, čime je nastup pretvorio u prvorazredni glazbeni doživljaj.

Članice Kvarteta Klang i Marijan Đuzel prigodom sinoćnje dodjele nagrada u Franjevačkoj crkvi zahvalili su organizatorima, žiriju, publici i svojim profesorima.