OKUPLJA SE ORIGINALNA POSTAVA

Kultna sarajevska predstava 'Audicija' najesen kreće na turneju

09.05.2017 u 22:48

Bionic
Reading

Predstava Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu, kultna 'Audicija', koju je u više od tri tisuće izvedbi vidjelo preko dva i pol milijuna gledatelja, najesen ponovno kreće na turneju, doznaje sarajevski portal Klix.ba

Predstava je nastala u prosincu 1984. godine kao dio nastavnog procesa na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Od svoje prve izvedbe na Otvorenoj sceni Obala do danas ostala je najuspješniji bosanskohercegovački teatarsko-studentski projekt svih vremena.

Sedam glumaca koji igraju devet likova, Admir Glamočak, Senad Bašić, Emir Hadžihafizbegović, Saša Petrović, Mladen Nelević, Jasmin Geljo i Željko Ninčić, koje se u predstavi moglo vidjeti prije više od trideset godina, glumit će i sada, a na turneju kreću iz grada u kojemu je sve i počelo -  Sarajeva.

Od brojnih rekorda posjećenosti koje drži kultna 'Audicija' jedan je vezan uz Zagreb i KD Lisinski, u kojemu su u 11 dana rasprodane 33 predstave, što do dan danas nikome nije pošlo za rukom.

Povodom 25. godišnjice nastanka 'Audicije', piše Klix.ba, u Sarajevu su se u prosincu 2009. godine skupili svi glumci iz originalne postave i održali dvije predstave na Otvorenoj sceni Obala. Organizator, Akademija scenskih umjetnosti u Sarajevu, primila je 15 tisuća rezervacija za predstavu, a prostor u kojem je odigrana ima samo 300 mjesta.