ZBOG RUŽNIH PROZIVKI

Kristian Novak istupio iz Vijeća koje je ukinulo sredstva 'Gordoganu'

09.02.2018 u 10:52

Bionic
Reading

Pisac Kristian Novak dao je ostavku u Vijeću za knjižnu, nakladničku i knjižničarsku djelatnost Ministarstva kulture nakon što je isto ukinulo financiranje kulturnog magazina 'Gordogan'

To što je Ministarstvo kulture ove godine odbilo sufinanciranje 'Gordogana' Kristian Novak ne smatra ideološki motiviranim, a iz Vijeća za knjižnu, nakladničku i knjižničarsku djelatnost istupio je zbog ružnih prozivki koje su obilježile zadnjih šest mjeseci rada u njemu.

Novak je potvrdio i službenu izjavu Ministarstva kulture da je sredstva 'Gordoganu' ukinulo jer časopis 'nije uredno izvršavao ugovorne obveze' te da je imao 'višegodišnjih problema u redovitosti izlaženja, distribuciji i prisutnosti na književnoj i široj kulturnoj sceni.

Časopis za kulturu 'Gordogan' izlazi od 1979. Prije deset godina Ministarstvo ga je financiralo sa 100 tisuća kuna, a sredstva su potom, iz godine u godinu, opadala. Lani su spala na 20 tisuća kuna.

Ministarstvo kulture 19. prosinca 2017. objavilo je odluku o prestanku sufinanciranja časopisa Gordogan čiji je glavni urednik Branko Matan.