TREĆI KRUG NATJEČAJA

Krešimir Batinić predložen za novog ravnatelja Komedije

03.03.2017 u 08:53

Bionic
Reading

Nakon provedene procedure, Kazališno vijeće zagrebačkog Gradskog kazališta Komedije za novog je ravnatelja toga kazališta, u trećem krugu provedbe natječaja, jednoglasno predložilo kandidata Krešimira Batinića, potvrdili su Hini iz Komedije

'Nakon provedene procedure, Kazališno vijeće je na sjednici dana 27. veljače 2017. godine, u sastavu Ivice Prlendera - predsjednika Vijeća, Ronalda Žlabura - zamjenika predsjednika Vijeća i članica Mirte Balog, Katarine Krpan i Dorice Nikolić, s pet glasova 'za' predložilo kandidata Krešimira Batinića za ravnatelja Zagrebačkog gradskog kazališta Komedije', stoji u priopćenju Komedije.

Kako se ističe, takvu je odluku Kazališno vijeće donijelo bez provedbe intervjua s kandidatima, budući da oni nisu obavezni, te je zaključeno kako to u ovom krugu provedbe natječaja nije neophodno, a svi su kandidati zadovoljavali propisane uvjete te su dostavili svu potrebnu natječajnu dokumentaciju.

Prijedlog je upućen na dnevni red sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba na daljnju proceduru, koja će se održati u ožujku.

Na ponovljeni natječaj za novog ravnatelja zagrebačkog Gradskog kazališta Komedije, raspisan 1. veljače 2017. s rokom od 15 dana, pristigle su ukupno četiri prijave, a kandidati su bili, uz Batinića, Marko Juraga, Adam Končić i Janos Roemer.Riječ je o trećem natječajnom krugu, nakon što su prethodna dva poništena.

Krešimir Batinić rođen je u Osijeku 2. travnja 1983. godine. U Lovranu 2002. godine upisuje studij dirigiranja na Visokoj školi za glazbenu umjetnost 'Ino Mirković' u klasi maestra Miroslava Homena, a u siječnju 2005. godine studij nastavlja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi maestra Vjekoslava Šuteja. Od 2007. postaje stalni suradnik Zagrebačkog gradskog kazališta 'Komedija' gdje je danas stalno zaposlen kao korepetitor i dirigent predstava.

Od akademske godine 2015./2016. radi kao asistent na Umjetničkoj Akademiji u Osijeku. U veljači 2016. godine dirigira svjetskom praizvedbom simfoniete 'Luminosity' skladatelja i pijanista Maleka Jandalija sa Zagrebačkom filharmonijom u Carnegie Hallu u New Yorku.