U OSAM GRADOVA

Kreativni izazov za ljubitelje fotografije i multimedije

18.04.2012 u 11:54

Bionic
Reading

Najveće kreativno natjecanje u Hrvatskoj 'Hrvatski kreativni & foto izazov' počeo je u Splitu, a nastavit će se u još sedam hrvatskih gradova i trajat će sve do lipnja, kada će biti odabrani najbolji radovi i predstavljeni na izložbi u Rovinju

Nakon Splita koji je bio prva stanica, 'Hrvatski kreativni & foto izazov' nastavlja se u Osijeku, Rijeci, Puli, Zadru, Varaždinu, Rovinju i Zagrebu.

Zainteresirani ljubitelji fotografije i multimedije imaju prilike sudjelovati u natjecanju i priložiti svoje radove u pet kategorija: fotografija, 3D dizajn, WEB dizajn, multimedijsko izdavaštvo i video.

U kategoriji fotografije žiri će morati izabrati po tri najbolje fotografije u svakoj od osam službenih tematskih cjelina za svaki grad u kojem se natjecanje održava. Tematske cjeline su iste u svakom gradu, a obuhvaćaju retro, style portret, paparazzi, close up, reklamnu, turističku i panoramsku fotografiju te, za kraj, slobodnu temu. Natjecatelji na zadane datume obilaze označene rute i pokušavaju najbolje dočarati zadanu temu, s tim da nije potrebno prijaviti fotografiju za svaku cjelinu.

Prijava uradaka u kategoriji 3D dizajna zahtijeva od sudionika da prođe sve lokacije koje su dio fotografske rute, fotografira zadane teme te u idućih 15 dana preda svoj prijedlog 3D futurističke vizije definiranog gradskog detalja. U kategorijama web dizajna ili multimedijskog izdavaštva sudionici će morati izraditi koncept web stranice ili multimedijalne brošure, dok se od zaljubljenika u film i pokretne slike očekuje originalna snimka i montaža video razglednice grada sa zadanim elementima.

Prilikom odabira ponajboljih radova ocjenjivat će se kreativnost, izvornost, inovativnost i izvedbena kvaliteta fotografije, a glavnu odluku donijet će stručni žiri sastavljen od poznatih hrvatskih stručnjaka iz područja multimedije i fotografije, istakli su organizatori.

'Kreativni & foto izazov' jedno je od događanja koje prethodi nacionalnom festivalu fotografije 'Rovinj Photodays' na kojem sudjeluju međunarodni stručnjaci za fotografiju i fotografi iz cijele regije.

'Iako sam festival privlači brojne posjetitelje i sudionike iz regije, željeli smo dodatno potaknuti uključivanje i ostalih kreativaca kako bismo nagradili njihove vještine i potaknuli ih na širenje znanja i razmjenu iskustava', izjavio je Denis Redić, direktor festivala 'Rovinj Photodays'.

Organizatori događanja su festival 'Rovinj Photodays', Učilište Algebra,HSM informatika i Adobe, a najuspjelije fotografije bit će izložene usklopu grupne izložbe na sljedećem Photodays okupljanju.

Više informacija doznajte na internetskim stranicama portala Kreativni izazov te na stranici Foto izazov.