DANI SRPSKE KULTURE

Kovačev 'Uzvodni bluz' i tribina o obrazovanju

18.11.2009 u 13:28

Bionic
Reading

Tribina o besplatnom školovanju i promocija romana 'Uzvodni bluz' Daniela Kovača neka su od događanja koja će se održati u sklopu četvrtih po redu Dana srpske kulture

U sklopu Dana srpske kulture bit će održana i dvodnevna radionica tkanja i svirala u srpskoj narodnoj tradiciji, 21. i 22. studenog od 16 do 20 sati u velikoj dvorani Srpskog kulturnog društva Prosvjeta. U istom prostoru bit će otvorena izložba fotografija Petre Mrše pod nazivom 'Tko želi biti kapetan Kuka?', 28. studenog u 20 sati. Ciklus fotografija sastoji se od kolaža portreta nastalih na gostovanjima Dramskog studija EHO te obuhvaća portrete članova Studija i pripadnika drugih kultura s kojima se Studio sretao na putovanjima.

Tribina pod nazivom 'Nova blokada? - strategije otpora i perspektive besplatnog obrazovanja' održat će se u velikoj dvorani Novinarskog doma 30. studenog u 18 sati. O borbi za besplatno školovanje i ostvarenju tog zasad nedokučivog cilja govorit će Srećko Horvat, Igor Štiks, Jerko Bakotin, Andrea Zlatar, Goran Radman i drugi. Očekuje se i dolazak studentskih vođa iz Beograda.

Promocija romana 'Uzvodni bluz' autora Daniela Kovača održat će se u BP klubu 4. prosinca. Roman će predstaviti Miloš Živanović, urednik izdanja i Saša Ćirić, kritičar i esejist. Nakon predstavljanja će Daniel Kovač, uz pomoć svojih prijatelja u formaciji zvanoj Jesenji orkestar, održati koncert. Kovač je široj publici poznat kao vođa benda Jarboli.

Dani srpske kulture odvijaju se tijekom studenog i prosinca u organizaciji Srpskog kulturnog društva Prosvjeta.