VELIKI ODAZIV GRAĐANA

Koncertom 'Rijeka moj grad' predstavljen program Europske prijestolnice kulture

16.12.2019 u 23:04

Bionic
Reading

Na Trgu 128. brigade HV-a u središtu Rijeke priređen je koncert 'Rijeka moj grad' povodom skorog početka 2020. kad će Rijeka postati Europskom prijestolnicom kulture, a 'Novi list' proslaviti 120. godišnjicu

Koncert je bio besplatan za sve posjetitelje, a to je bila prigoda i za premijerno predstavljanje videospota za novu pjesmu riječke supergrupe Ri-Val 'Moj grad', redatelja Radoslava Jovanova Gonza.

Nakon premijere videospota, na pozornicu su izašli i riječki pjevači i pjevačice različitih generacija, okupljeni u Ri-Valu, te uživo izveli pjesmu.

Ri Val - Moj Grad Izvor: Društvene mreže / Autor: Rijeka 2020

Autor teksta i glazbe je Vlado Simcich Vava, a aranžmana Darko Terlević. Ri-Val je supergrupa koja se okuplja u posebnim trenucima, a Europska prijestolnica kulture je jedan od takvih. Na koncertu su nastupile i riječke grupe Let 3, Turisti, Nord i Gerila, a tijekom večeri predstavljen je program EPK 2020 u audiovizualnoj formi.

Posjetitelji su mogli dobiti i zastavu EPK te informativne brošure o tom projektu, kao i reizdanje prvog broja 'Novog lista' od 2. siječnja 1900.

  • +10
Europska prijestolnica kulture 2020 predstavila program građanima Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX