ISKUSTVA STARIJIH OD 55

Koja je najvažnija minuta vašeg života?

16.04.2012 u 13:35

Bionic
Reading

Koja je najvažnija minuta vašeg života? Koju minutu biste htjeli vratiti? Koja minuta vas je najviše boljela? Kako želite da izgleda posljednja minuta? Vjerujete li u sretan završetak? Na pitanja o minutama, prolaznosti i nepovratnosti momenta odgovorit će oni koji su do sada doživjeli 30 milijuna minuta ili više - generacija 55+, u sklopu novog projekta Montažstroja

Montažstroj u svom najnovijem projektu daje glas osobama starijima od 55 godina.

Projekt započinje okupljanjem generacije 55+ u Zagrebačkom kazalištu mladih od 7. do 13. svibnja i nastavlja se dvomjesečnim druženjem i radionicama rekreativnog, terapeutskog i kreativnog tipa.

Cilj je projekta zajedno s osobama starijima od 55 godina stvoriti kazališnu predstavu i dokumentarni film u kojima će glavni protagonisti biti upravo oni.  Osobe starije od 55 godina imat će priliku ispričati hrvatskoj javnosti najvažniju minutu svoga života. Svaki od protagonista provest će na sceni i u kadru točno onoliko sekundi koliko ima godina. U tom kratkom vremenu pokušat će nam predstaviti svoje priče.

Ovim jedinstvenim projektom Montažstroj nastavlja specifičan pristup umjetnosti u kojem ona mora biti u službi zajednice u kojoj nastaje. Nakon napuštenih ljudi i pasa u predstavi Timbuktu te nezaposlenih žena u 'Srce moje kuca za nju', Montažstroj najnoviji projekt posvećuje ljudima koji su najčešće ugroženi ekonomskim previranjima suvremenog društva.

Montažstroj poziva sve starije od 55 godina da se odvaže i sudjeluju u projektu, a više informacija dostupno je na službenoj internetskoj stranici projekta