PRVO OKIDANJE

Klovićevi ponovno traže neafirmirane fotografe

21.09.2012 u 12:00

Bionic
Reading

Galerija Klovićevi dvori raspisuje natječaj za First Shot/Prvo okidanje: First Shot/Prvo okidanje je ciklus izložbi u Kuli Lotrščak, započet u studenome 2008., kojim se daje prilika mladim fotografima da prvi put samostalno izlože svoje radove

Zahvaljujući dosadašnjem uspjehu i brojnim prijavama koje su stigle na prethodne natječaje, Galerija Klovićevi dvori nastavlja s ciklusom First Shot/Prvo okidanje raspisujući natječaj za 2012. Sudjelovati mogu studenti i diplomirani umjetnici te svi oni koji se profesionalno ili poluprofesionalno bave fotografijom.

Uvjeti za sudjelovanje su da je kandidat neafirmirani fotograf, da ima manje od 30 godina te da bi mu ovo bila prva samostalna izložba. Rok za prijavu je 15. listopada 2012. godine.

Odabrat će se troje finalista kojima će samostalna izložba biti postavljena u jesen/zimu 2012. u Kuli Lotrščak u Zagrebu. Kula Lotrščak čini dio izložbenog prostora Galerije Klovićevi dvori i u njoj se od 2004. održavaju fotografske izložbe u ciklusu Snapshot/Brzo okidanjea ciklus First Shot prinova je Snapshota.

Konačnu odluku o odabiru finalista donijet će kustosice ciklusa: Marina Viculin (Zagreb), ravnateljica Galerije Klovićevi dvori, Saπa Brkić (Zagreb), povjesničarka umjetnosti te mladi fotografi, pobjednici natječaja First Shot 2010. godine: Damian Nenadić (Zagreb), Nikola Sučević (Zagreb), Filip Tot (Osijek) i autor vizualnog identiteta ciklusa Nedjeljko Špoljar (Zagreb).

Prijavi treba priložiti kratku biografiju te pet do 10 radova koji nisu stariji od tri godine. Prijava se šalje isključivo u digitalnom obliku na adresu:
brzo.okidanje@gmail.com