IZMEĐU FREKVENCIJA 2

Klif će Umjetnički paviljon učiniti neprepoznatljivim

16.06.2014 u 12:30

  • +2

Između frekvencija 2

Izvor: Promo fotografije / Autor: Umjetnički paviljon

Bionic
Reading

Umjetnički paviljon u Zagrebu ponovno postaje prostor zvukovno-svjetlosnog eksperimenta izložbom Ivana Marušića Klifa koja se otvara 17. lipnja

Novi izložbeni projekt 'Između frekvencija 2' Ivana Marušića Klifa nastavak je njegova višegodišnjeg istraživačkog procesa na području elektronički generirane slike pomoću frekvencija zvuka kroz seriju interaktivnih instalacija odnosno videoperformansa za što je dobio i Godišnju nagradu Vladimir Nazor za likovnu umjetnost 2013. godine.

'Između frekvencija 2' jedna je iz ciklusa ambijentalnih site-specific izložbenih projekata u Umjetničkom paviljonu.

'Riječ je o multimedijalnom projektu performativnog karaktera u kojem će autor efektnim intervencijama i sinkroniziranim postupcima putem sustava video-projektora, pokretnih kamera, zvučnika, wobbulatora i osciloskopa izvesti svoj ambijentalni video performans. Kompleksnu audio-vizualnu instalaciju u kojoj na principu kolaža vibrirajućih elektroničkih slika, šumova i pokreta oblikuje i vizualizira jedinstveni svjetlosno-zvučni ambijent kao site-specific projekt usredotočujući se na sam proces umjetničke improvizacije i stvaranja likovnog događaja, na eksperimentiranje analognom slikom i percepcijom stvarnosti koristeći elemente arhitektu', stoji u najavi izložbe.


Klif, inače sklon improvizaciji i eksperimentu, u središte zanimanja stavlja sam proces stvaranja likovnog događaja u kojemu koristi vizualne, svjetlosne i zvučne efekte proizvedene 'primitivnom' tehnologijom u sklopu računalno kontroliranog sustava koji čine videoprojektori, pokretne kamere i wobbulatori.

Ambijentalna svjetlosno-zvučna videoinstalacija Ivana Marušića Klifa moći će se razgledati u Umjetničkom paviljonu sve do 6. srpnja.