SAN PRED PUBLIKOM

Kineski umjetnik traži spavačice

06.02.2009 u 12:40

Bionic
Reading

New Museum, muzej suvremene umjetnosti u New Yorku, za potrebe izložbe traži ženske osobe koje su voljne spavati pred posjetiteljima

Potencijalne spavačice stare su između 18 i 40 godina, ljubiteljice su sna i suvremene umjetnosti i neće im problem biti što će dnevni spavanac obaviti pred posjetiteljima muzeja. Da bi izložba prošla bez lažnog žmirenja, volonterke će prethodno morati popiti tabletu za spavanje. Osim želje da budu omamljene, dobro bi bilo i da imaju sposobnost spavati šest sati bez buđenja, i to u razdoblju od 11 sati prije podne pa do kraja radnog vremena muzeja, u 20 sati.

Usnule žene bit će dio instalacije mladog kineskog umjetnika Chu Yuna koji će izlagati u sklopu međunarodne izložbe 'The Generational: Younger Than Jesus' namijenjene predstavljanju umjetnika rođenih nakon 1976. godine. Izložba se otvara 7. travnja, a traje do 28 . lipnja. Obzirom da će biti otvorena više od dva mjeseca, Chu Yun traži velik broj volonterki kako bi se što češće izmjenjivale. Idealno bi bilo kada bi svaki dan spavala druga žena.