TJEDAN KNJIGE

KIČMA 2010. i Bookfest istovremeno u Rijeci

25.05.2010 u 13:33

Bionic
Reading

U šatoru na Gatu Karoline Riječke održat će se prvi međunarodni sajam knjiga Bookfest Rijeka, a samo dan kasnije počet će i KIČMA 2010, kulturna manifestacija koja treću godinu zaredom promiče knjige i časopise

Bookfest Rijeka organizira Strukovna skupinanakladnika riječke Županijske komore, a bit će otvoren od srijede 26.svibnja do nedjelje 30. svibnja. Okupit će više od 30 nakladnika iz Hrvatske, BiH, Crne Gore, Slovenije i Srbije te gotovo sve iz Primorsko-goranske županije koji će prodavati nove naslove uz 20 posto popusta, a najavljen je i popust za starija izdanja. Na sajmu će gostovati književnici Ante Tomić, Selvedin Avdić, Maja Sačer i Robert Naprta te dramski umjetnik Zijah A. Sokolović, koji će izvesti monodramu kabaretske forme 'Međuigre 0-24'. Na okruglom stolu u petak govorit će se o stanju u nakladništvu i uvođenju PDV-a na knjige.

Gotovo u istom terminu u Rijeci se otvara sajam knjiga i festival časopisa KIČMA 2010, a predstavit će se 100-tinjak domaćih i stranih nakladnika s preko 8.000 naslova, od kojih je 1.500 inozemnih. Knjige će se i na ovom sajmu prodavati s popustima i do 80 posto, a organizira ga Udruga parNas i V.B.Z. u programskom partnerstvu s Gradskom knjižnicom Rijeka. Održavat će se na šest gradskih lokacija: u atriju Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, galeriji Kortil, Filodrammatici, na terasi kavane Cont, u klubu K.U.N.S. i Astronomskom centru Rijeka.

KIČMA 2010. ponudit će 30 događanja, a predstavit će se 47 književnika i autora, među ostalima Predrag Lucić, Ivica Đikić, Goran Tribuson, Božo Mimica, Mirjana Krizmanić, Ervin Jahić, Boris Pavelić i mnogi drugi. Sajam se otvara u četvrtak 27. svibnja u 19 sati u HKD-u na Sušaku, a trajat će do srijede 2. lipnja.