dobrotvorna akcija

Kazališnom ulaznicom za ZKM-ovu predstavu Pansion Eden donirate za programe patera Tvrtka Baruna za pomoć izbjeglicama

23.12.2019 u 16:58

Bionic
Reading

Božić dolazi! S njim i vrijeme ljubavi, novih prijateljstava, dobrodošlice i potpore. U ovo blagdansko vrijeme Zagrebačko kazalište mladih i Tportal pozivaju vas da se odazovete dobrotvornoj akciji u kojoj ćete kupnjom ulaznice za hvaljenu kazališnu ZKM-ovu predstavu Pansion Eden donirati Isusovačkoj službi za izbjeglice (JRS), koju vodi redovnik isusovac Tvrtko Barun

Kvalitetnim i kontinuiranim radom ta katolička organizacija pod Barunovim vodstvom zagovara potrebe i prava izbjeglica te svih prisilno raseljenih osoba. Tu je i poveznica dobrotvorne akcije sa ZKM-ovim Pansionom Eden, u režiji Árpáda Schillinga, jer predstava pred sve nas postavlja pitanje što smo u stanju učiniti u ime obitelji i pri tome okrenuti glavu od stradanja drugih obitelji? Zamašnjak priče tragedija je migranata koji su se ugušili u kamionu krijumčara. Mađarska redateljska zvijezda Árpád Schilling, kao kulturni, društveni i politički aktivist, nije propustio s ansamblom ZKM-a tematizirati taj stvarni događaj iz Mađarske, koji je u Schillingovu autorskom projektu prikazan kao posrnuće jedne hrvatske obitelji.

Tvrtko Barun, voditelj Isusovačke službe za izbjeglice u jugoistočnoj Europi, u Hrvatskoj je prepoznat po iznimnu zalaganju, jer društvo radom u JRS poučava da je osnovno civilizacijsko načelo pružiti pomoć i zaštitu osobama u potrebi, što bi trebale promicati ne samo vjerske zajednice nego sve zajednice počevši od obitelji. Dobitnik je i priznanja Europskog parlamenta Europski građanin, koje se dodjeljuje za iznimna dostignuća u promicanju europskih vrijednosti.

ZKM će tijekom prosinca 2019. i siječnja 2020. provoditi dobrotvornu akciju kojom će polovicu prihoda od ulaznica (po 80 kn) za predstavu Pansion Eden donirati za rad JRS-a s izbjeglicama.

Ulaznice za izvedbe 25. i 26. siječnja 2020. možete kupiti već od danas na blagajni ZKM-a.