FILM ZA OSCARA

Kako vam knjige mogu promijeniti život?

31.01.2012 u 13:00

Bionic
Reading

'The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore' je kratki animirani film koji je ove godine jedan od pet nominiranih za Oscara u toj kategoriji. Cijeli crtić se može pogledati besplatno online, a bavi se mogućnošću knjiga da transformiraju ljudski život

Što bi film bez knjiga? Mnogi fantastični filmovi nastali su kao adaptacije manje ili više dobrih književnih djela, a također su i brojna djela sedme umjetnosti posvećena misterijama koje knjige kriju. Jedno od takvih djela je i odličan 15-minutni animirani film 'The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore', sada nominiran i za Oscara u kategoriji kratkih crtića, a koji su zajedno režirali William Joyce i Brandon Oldenburg.

Ovaj animirani film inspiraciju za svoju priču našao je u kombiniranju različitih elemenata – od uragana Katrina koji je poharao New Orleans, preko 'Čarobnjaka iz Oza', pa do komedija Bustera Keatona – a sve zajedno se spojilo u lijepu priču literarnog entuzijasta Morrisa Lessmorea, koji završi u čarobnom svijetu letećih knjiga. Film je proizveo Moonbot Studio iz Luisiane, kojemu su 'The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore' produkcijski prvijenac, a već se može pohvaliti s trinaest nagrada s različitih svjetskih filmskih festivala.

Film možete pogledati ovdje