MICHAEL KAISER U MSU

Kako financirati kulturne programe?

07.10.2010 u 09:50

Bionic
Reading

Michael Kaiser, ravnatelj Centra za izvedbene umjetnosti J.F. Kennedy iz Washingtona, i David Kitto, direktor marketinga i prodaje, održat će simpozij za menadžere u kulturi u Republici Hrvatskoj i regiji

Centar J.F. Kennedy, američko veleposlanstvo u Zagrebu i Ministarstvo kulture RH, u suradnji s festivalom Perforacije, organiziraju simpozij kojim će povezati djelatnike u kulturi te im na dvodnevnom seminaru ponuditi nova rješenja i metode u financiranju i planiranju kulturnih programa.

Institut za kulturni menadžment DeVos, koji djeluje u sklopu Centra za izvedbene umjetnosti J. F. Kennedy, vodeći je institut u svijetu za profesionalno usavršavanje menadžera u kulturi i jednako se brine o uspješnom poslovanju institucija kao i o kvaliteti njihovih programa. Vrijednost ovog instituta najviše dolazi do izražaja u potpori kulturnim institucijama koje u kriznim situacijama uz sve manje sredstava moraju uspješno poslovati i zadržati visoku razinu kvalitete programa. Obitelj DeVos je nedavno donirala Institutu 22,5 milijuna dolara.

Ravnatelj Centra J.F. Kennedy Michael Kaiser ujedno je osnivač Instituta za kulturni menadžment DeVos te je svoje znanje i iskustvo podijelio na nizu sličnih simpozija širom svijeta. Uz predavanja, Kaiser je praktičnim savjetima i reorganizacijom poslovanja pomogao velikom broju važnih kulturnih institucija. Primjer je i londonska Kraljevska opera, jedna od najvažnijih institucija za izvedbenu umjetnost u Velikoj Britaniji koja je, u vrijeme dok je Michael Kaiser bio direktor, pokrila sva stara dugovanja, obnovila svoje prostorije te uvelike povećala prihode donacijama iz privatnog i javnog sektora.

Simpozij o kulturnom menadžmentu u zemljama jugoistočne Europe održat će se 19. i 20. listopada u Muzeju suvremene umjetnosti, u dvorani Gorgona. Sudjelovanje je besplatno za sve zainteresirane.