U SKLOPU SFF-A

Kako BiH manekenka i nogometaš pomažu mladima

07.07.2012 u 15:30

Bionic
Reading

Bosanskohercegovački model s američkom adresom Amra Silajdžić u subotu je na festivalskom trgu SFF-a predstavila rad Fondacije Bosana iz Los Angelesa koja je posvećena snaženju i poboljšanju ekonomskih i socijalnih uvjeta života marginaliziranih društvenih skupina, putem ciljane edukacije, stipendija i različitih socijalnih programa

'Pravo na obrazovanje i bolji život ima svaki mladi čovjek. Zato, pridružite nam se da damo priliku mladima Bosne i Hercegovine', izjavila je Amra Silajdžić, napominjući da ova fondacija već treću godinu provodi svoju humanu misiju.
Izrazila je posebnu zahvalnost organizatorima SFF-a koji su omogućili fondaciji Bosana da bude dio tog velikog regionalnog događaja, te sadašnjim i budućim sponzorima fondacije.

Direktor SFF-a Mirsad Purivatra zahvalio se Amri Silajdžić, najboljem bosanskohercegovačkom nogometašu Edinu Džeki i svima koji su uključeni u rad fondacije Bosana te najavio da će SFF biti prvi kolektivni donator uplatom donacije od 3.000 KM na račun fondacije.

Na prezentaciji rada fondacije Bosana bio je prisutan i nogometaš Edin Džeko koji otkako se pojavio prvi put u javnosti s djevojkom Amrom Silajdžić, ne prestaje izazivati pažnju novinara.