NAGRADNJAČA

Jesen je stvorena za jazz!

18.10.2012 u 09:17

Bionic
Reading

Velike zvijezde svjetskog jazza ovog će tjedna zagrebačkoj i hrvatskoj publici ponuditi priliku koja se ne propušta. Festival Jazz.hr/jesen održat će se od 15. do 18. listopada u KD Vatroslava Lisinskog, a mi smo pripremili 1x2 ulaznice za ponedjeljak, utorak i četvrtak!

U ponedjeljak, 15. listopada, nastupit će trio koji čine austrijski saksofonist Karlheinz Miklin, švicarski kontrabasist Heiri Kanzig i američki bubnjar Billy Hart. U triu s Miklinom i Hartom, koji surađuju već četvrt stoljeća, godinama je svirao kontrabasist Ron McClure kojeg je 2008. zamijenio Kanzig. Sva trojica surađivala su s najvećim zvijezdama jazza – u ponedjeljak će pokazati zašto i sami zaslužuju takav status.

Povodom tisućite emisije 'Vrijeme za jazz' koja se 19 godina emitira na 3. programu Hrvatskoga radija, druge večeri festivala, u utorak, 16. listopada, nastupit će Jazz orkestar HRT-a s gostom: trubačem, skladateljem i aranžerom Charlesom Tolliverom

Tolliver je jedan od najcjenjenijih voditelja jazz orkestara današnjice. Nakon iznimne karijere tijekom koje je svirao s uglednicima jazza i vodio vlastite skupine, vratio se jazz orkestru snimivši dva cijenjena albuma od kojih je 'With Love' bio nominiran za nagradu Grammy.

Apsolutni 'ne-propustite-ni-u-ludilu' koncert Zagreb će zadesiti u srijedu, 17. listopada. Nastupit će Kenny Werner All-Star Quintet u kojem uz pijanista Wernera sviraju saksofonist Benjamin Koppel, trubač Randy Brecker, kontrabasist Scott Colley i bubnjar Antonio Sanchez. Werner vodi vlastite sastave u kojima sviraju zvijezde jazza, a surađivao je s mnogima od vodećih jazzista i svjetskim jazz orkestrima za koje je skladao i pisao aranžmane. Vrhunac ovogodišnjeg festivala s potencijalom zagrebačkog jazz koncerta godine!

Posljednje večeri festivala, u četvrtak, 18. listopada, nastupit će drugi ovojesenski trio velikih glazbenika: trubač Claudio Roditi, klavirist Klaus Ignatzek i kontrabasist Jean-Louis Rasinfosse. Svi u biografijama bilježe suradnje s legendarnim jazzistima, a kao trio bez bubnjara, ova je trojka, koja u istoj postavi djeluje već četvrt stoljeća, posvećena profinjenim izvedbama mainstream jazza.

Svi koncerti počinju u 20 sati, a tijekom festivala u predvorju Male dvorane Lisinski bit će postavljena izložba fotografija pod nazivom 'Jazz kroz objektiv Davora Hrvoja'.

Doživite jesen u punom bogatstvu zvukova i boja – jazz.hr/jesen!

Dvije ulaznice za 15. listopad je osvojila Jelena Ferrelli

Dvije ulaznice za 16. listopad je osvojila Tea Puljko

Dvije ulaznice za 18. listopad je osvojila Martina Gačar