ZAGREBAČKI SAJAM KNJIGA

Jedanaest dana uživancije za knjigoljupce

07.05.2009 u 08:15

Bionic
Reading

Od 12. do 23. svibnja u proširenom Profil Megastoreu održat će se šesti po redu Zagrebački sajam knjiga, na kojem će, uz brojna gostovanja značajnih imena svjetske i domaće književne scene, biti predstavljeni i romani koji su ušli u finale književne nagrade tportala

U proširenoj i najvećoj knjižari u regiji će tijekom jedanaest dana trajanja Zagrebačkog sajma knjiga hrvatski čitatelji imati priliku upoznati inozemne autore poput Niccola Ammanitija, Toma McCarthyja, Mische Berlinskog, Attile Bartisa i Gillesa Leroya, čije će najnovije knjige biti predstavljene na Sajmu.

Na Sajmu se izložbom karikatura predstavljaju dvojica pisaca, Damir Karakaš i Rade Jarak

McCarthyjev roman 'Ostatak' lani je objavio nakladnik OceanMore, Disput i Hrvatsko filološko društvo izdali su roman 'Alabama Song', za koji je Gilles Leroy nagrađen prestižnom francuskom nagradom Goncuort, roman 'Spokoj' mađarskog autora Attile Bartisa izdala je Fraktura, Profil dovodi Mishu Berlinskog, a zasigurno će veliku pažnju izazvati i domaćoj publici dobro poznat Niccolo Ammaniti, čiji najnoviji roman 'Kako Bog zapovijeda' je nedavno izdan, nakon uspješnica 'Ja se ne bojim' i 'Pokupit ću te i odvesti'.

Na Sajmu će tradicionalno nastupiti i brojni domaći autori, bit će promovirane nove knjige izdane uoči Sajma, a program, najavljen kao najjači dosad, podijeljen je tematski, kao i prijašnjih godina, na kategorije 'Knjiga ispod čekića' , 'Do posljednjeg slova' i 'ZSK Specijal'. Tako će svoje knjige, među ostalima, predstaviti Ivan Lovrenović, Predrag Lucić, Mile Sojić, Pavle Kalinić svoju sabranu prozu, Arsen Dedić, Feđa Šehović, Ratko Cvetnić.

Ponovimo i da će na Sajmu 20. svibnja biti proglašen dobitnik tportalove knjževne nagrade, o čemu više čitajte na službenoj stranici roman.tportal.hr. U večernjim terminima ZSK Specijal bit će predstavljeni romani finalista, a za 13. svibnja u Booksi je najavljeno jčitanje romana koji su ostali u konkurenciji za nagradu roman@tportal.hr.