11.-14. LISTOPADA

Jazz.hr jesen u Lisinskom

06.10.2011 u 15:04

Bionic
Reading

Nekadašnji Međunarodni dani jazza, pod novim nazivom Jazz.hr / jesen, koji objedinjuje sve jazz projekte Hrvatskog društva skladatelja, održat će se od 11. do 14. listopada 2011. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Utorak, 11.10.2011.
Vrijeme je za jazz
Le Kap Quartet
Finger Snap Trio
Jasna Bilušić & New Deal
Matija Dedić, Tihomir Hojsak, Borna Šercar

500. emisija 'Vrijeme je za jazz' prilika je da u suradnji s našim stalnim partnerom HTV-om upriličimo smotru hrvatskog jazza. Birani kratki programi hrvatskih jazz snaga, festival u festivalu, i jedinstvena prilika ljubiteljima glazbe da na jednom koncertu dožive presjek kroz hrvatsku jazz scenu.

Srijeda, 12.10.2011.
Michel Camilo, klavir solo

Zvijezda ovogodišnjeg festivala je dominikanski virtuoz koji će se s dva nastupa prvi put predstaviti zagrebačkoj publici kao skladatelj i pijanist. Klavirskim recitalom provest će sve sretnike koji na vrijeme nabave ulaznicu kroz svijet jazza, bluesa i latina.

Četvrtak, 13.10.2011.
Kurt Rosenwinkel's Time Machine
Andrew D'Angelo; bas klarinet, saksofoni
Kurt Rosenwinkel; gitara
Eric Revis; kontrabas
Nasheet Waits; bubnjevi

Glazbenik kojeg nazivaju najboljim jazz gitaristom mlađeg naraštaja svoju glazbu zasniva na istraživanju novih glazbenih područja i objedinjavanju raznih utjecaja. S jednakom pažnjom pristupa stvaralaštvu Dukea Ellingtona, Allana Holdswortha, Johna Coltranea i Buda Powella.

Petak, 14.10.2011.
Michel Camilo uz Zagrebačku filharmoniju
Dirigent: Ernest Martínez Izquierdo
Program: Marquez, Camilo, Ginastera, Gershwin

Na svom drugom Zagrebačkom koncertu, Michel Camilo predstavit će se kao solist uz Zagrebačku filharmoniju u Velikoj dvorani. Ovom prilikom će izvesti svoj II. klavirski koncert te Gershwinovu Rapsodiju u plavom (u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom).

Ulaznice su u prodaji na blagajni KD V. Lisinskog, radnim danom od 10 do 20 sati, subotom od 9 do 14 sati te vikendom 2 sata prije koncerta.