MURAKAMI NA VELIKOM PLATNU

Japanska premijera 'Norveške šume'

26.11.2010 u 09:04

Bionic
Reading

Roman 'Norveška šuma' japanskog pisca Harukija Murakamija pretočen je na filmsko platno te će biti premijerno prikazan u kinima diljem Japana 11. prosinca

Roman 'Norveška šuma', koji je Harukiju Murakamiju osigurao svjetsku slavu, pretočen je na veliko platno uz asistenciju autora. Prema pisanju magazina Bloomberg, film obiluje eksplicitnim prizorima seksa i prati knjigu uz minimalna odstupanja upravo zahvaljujući suradnji Murakamija i režisera Tran Anh Hunga.

Kako je glazba oduvijek bila bitna odrednica Murakamijevih djela, kao i njegova osobnog života, te je roman Norveška šuma dobio ime po pjesmi grupe Beatles, ne čudi što je posebna pažnja posvećena soundtracku filma koji osim hitova kultnog britanskog benda čine i pjesme grupe The Doors i Jonnyja Greenwooda, člana grupe Radiohead.

Roman objavljen 1987. preveden je na 39 jezika i prodan u više od 10 milijuna primjeraka. Samo u Japanu prodano je četiri milijuna primjeraka, a ubrzo po objavljivanju Murakami je postao miljenik japanske mladeži.