'still waters'

J.R. August predstavlja novi, vrlo poetičan i snažan album, nastao za vrijeme pandemije u njegovom kućnom studiju

15.04.2022 u 12:37

Bionic
Reading

Novi studijski album višestruko nagrađivanog glazbenika njegova je intimna priča svijeta koji se nezaustavljivo mijenja, kako na individualnoj razini pojedinca, tako i na globalnoj razini

Nakon prvog singla "Dealing With The Pain", u kojem se kroz prizmu 2022. godine želi ispričati najpoznatija priča svih vremena, ista priča nastavlja se i kroz drugi singl i videospot “I Forgive Her” kojim J.R. August, pravim imenom Nikola Vranić, otvara novo poglavlje.

Nakon albuma "Dangerous Waters" i kolekcije EP-jeva "Murky Waters", vrijeme je za "Still Waters", novi studijski album višestruko nagrađivanog glazbenika koji je probudio domaću glazbenu scenu i pokazao da ima itekako što za reći i pokazati.

Izvor: Društvene mreže

Svrstavanje J.R.-ove glazbe u žanrovske ladice bila bi blasfemija, poručuju iz njegovog menadžmenta Basic & Rough Records, pozivajući publiku da otvorenog uma i otvorenog srca uđu u J.R.-ov svijet. Neka vas ne zaprepasti ono što vidite, simboli su tu da nam poigravanje njima otvori neka nova područja slobode, nastavljaju iz Basic & Rough Recordsa.

Kako je nastajao album Still waters

Album "Still Waters" nastajao je u doba pandemije u J.R.-ovu kućnom studiju te je njegova intimna priča svijeta koji se nezaustavljivo mijenja, kako na individualnoj razini pojedinca, tako i na globalnoj. Cijeli je album pomno promišljen; od samih pjesama i produkcije koju sam potpisuje pa do vizuala, odnosno spotova koji ga najavljuju.

J.R. August: Ja stvaram duhovnu, a ne religijsku glazbu

"Ne želim biti poistovjećivan s religijskom glazbom jer ju niti ne stvaram. Ja stvaram duhovnu glazbu, kao i svi oni kojima je poziv stvarati glazbu. Ako te glazba ne produhovi, ne stavi u poziciju gdje nadiđeš svoje postojanje i vidiš svijet oko sebe drugim očima, onda to niti nije glazba," rekao je o novom albumu J.R. August.

Suradnju kroz videospotove na albumu s J.R. Augustom nastavio je i sjajan redatelj Filip Gržinčić koji uz J.R.-a potpisuje i scenarije. Dugogodišnji suradnik, Dražen Završki koproducirao je album i napravio tonski miks, dok je za mastering zaslužan Goran Martinac. Jedini živi instrument na albumu odsvirao je J.R. Augustov brat Alen, akustičnu slide gitaru u pjesmi “Divine Intervention”.

Izvor: Društvene mreže

J.R. August je svoju svjetsku klasu već pokazao prijašnjim radom, a izgledno je da ju je opravdao i novim albumom, koji je dostupan na svim streaming platformama. Fizički primjerci u obliku cd-a mogu se nabaviti u trgovinama i na webshopu Croatia Recordsa, dok će vinilno izdanje biti dostupno krajem mjeseca.