SUSJEDI BJESNE

J.K.Rowling gradi zabavni park u svom vrtu

31.08.2012 u 15:30

Bionic
Reading

Britanska spisateljica planira napraviti drvene kule za svoju djecu da bi im približila atmosferu Hogwartsa, škole za čarobnjake iz svojih romana

Uprava grada Edinburgha odobrila je J. K. Rowling građevinsku dozvolu za izgradnju dvije drvene kuće u obliku kula, unatoč protestima susjeda.

Autorica niza romana o Harryju Potteru planira u svom dvorištu napraviti dvije drvene kule koje podsjećaju na tornjeve zamka u Hogwartsu, škole za čarobnjake. 46-godišnjakinja je namijenila kućice u bajkovitom stilu svojoj djeci, devetogodišnjem Davidu i sedmogodišnjoj Kenzie.

Kule bi se našle na zemljištu njezina imanja iz 17. stoljeća, smještenog u predgrađu Edinburgha, po cijeni od 250.000 funti, i trebale bi biti visoke čak 12 metara. Projekt je prepustila u ruke građevinskoj firmi Blue Forest.

Vijest nije razveselila njezine susjede koji se boje da će restauracija u blizini njihovih domova biti bučna i neugodna. Kako bi drvene kule trebale biti povezane mostovima i tunelima, neki od članova mjesne uprave pobunili su se protiv izgradnje dječjeg zabavnog parka.

Tom Borthwick, susjed J.K. Rowling, izjavio je: 'Nemam ništa protiv izgradnje velikih objekata u nečijem vrtu, ali ovo je drugačiji slučaj. Visoke drvene kule ostavljaju jak vizualni dojam i time mijenjaju okolinu te dolaze u sukob s već postojećim krajolikom.'