U RIJECI

Izložbu '51000 Balthazargrad' razgledalo više od 12 tisuća posjetitelja

01.03.2021 u 17:33

Bionic
Reading

Tijekom 101 radnog dana izložbu '51000 Balthazargrad', postavljenu u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci u sklopu programa Dječja kuća projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture, razgledalo je više od 12 tisuća posjetitelja, doznaje se od tvrtke Rijeka 2020

Izložba '51000 Balthazargrad' zatvorena je 28. veljače.

Izložba je na atraktivan, zabavan i interaktivan način ispričala priču o nastanku animiranog filma 'Profesor Baltazar' i mnogim slojevima koji se otkrivaju gledanjem njegovih dogodovština te o važnosti serijala u kontekstu vremena u kojemu živimo, navodi Rijeka 2020.

'Mislimo da smo izložbom ostvarili ciljeve koje smo si zadali, a prvenstveno se odnose na senzibilizaciju djece s kulturom i umjetnošću te prostorima kulture. Mnoga su djeca, ali i njihovi roditelji baš zbog ove izložbe po prvi put posjetili neki muzej, a određen broj njih sigurno će se i vratiti', rekla je voditeljica programa Dječja kuća Rijeka 2020 Jelena Milić.

S obzirom na to da se u svakoj epizodi 'Profesora Baltazara' ističu vrijednosti poput uvažavanja, znanosti i činjenica, mašte i igre, slobode i zajedništva, lokalnoga i globalnog, riječka izložba odala je priznanje tom umjetničkom konceptu, koji je u skladu s konceptom Rijeka prijestolnica kulture u Rijeci kao luci različitosti, navodi se u priopćenju.

Izložbu su postavili Rijeka 2020 i Muzej moderne i suvremene umjetnosti postavili u suradnji s kustosom Željkom Luketićem iz Platforme za audiovizualna istraživanja - Jučer Danas Sutra. Autori dizajna postava i grafičkog oblikovanja izložbe su Brigada - Zoja Ivanišević, Kristina Volf i Ena Tadej.