gostuje 40 fotografa

Izložbom na gradskom šetalištu otvoreni Foto dani mladih u Karlovcu

11.08.2017 u 11:16

Bionic
Reading

Otvorenjem izložbe na Šetalištu Franje Tuđmana u Karlovcu 10. kolovoza počeli su 7. Foto dani mladih na kojima sudjeluje 40 mladih fotografa od 16 do 21 godine iz Hrvatske, Crne Gore, Nizozemske, Srbije, SAD-a, Španjolske i Italije. Edukativni i natjecateljski program podijeljen je u tri kategorije, turističku, umjetničku i reklamnu fotografiju

'Cilj nam je ponuditi kulturan i edukativan sadržaj, s bogatim glazbenim popratnim programom, kako za natjecatelje iz Hrvatske, Crne Gore, Nizozemske, Srbije, SAD-a, Španjolske i Italije koji će se natjecati u turističkoj, umjetničkoj i reklamnoj fotografiji, tako i za karlovačku publiku, rekao je direktor FDM-a Filip Trezner dodajući da na Festivalu, u službenom i natjecateljskom programu, gostuje 40 sudionika.

Ovogodišnje sedmo izdanje manifestacije, odnosno treće koje se održava u Karlovcu prvi put je produkcijski podignuto na visoku razinu', poručio je Trezner.

Sedmi Foto dani mladih Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Uoči sedmog izdanja, 8. kolovoza na starom gradu Dubovcu otvorena je i izložba fotografija 'Vision of Sounds' renomiranog fotografa francuskog podrijetla, Juliena Duvala, koji već sedam godina živi i radi u Hrvatskoj. Riječ je o radovima nastalim na brojnim glazbenim festivalima.

Foto dani mladih traju do 15. kolovoza.