ROKERI I DIZAJN

Izložba odgođena zbog svađe Rolling Stonesa

28.12.2009 u 12:20

Bionic
Reading

Londonska izložba posvećena Rolling Stonesima kao ikonama 20. stoljeća odgođena je zbog razmirica među članovima benda

Izložba koja je dogodine trebala biti postavljena u muzeju Victoria & Albert ipak se neće održati, prenosi britanski Telegraph. Prema riječima glasnogovornika muzeja, razlog odgodi su nategnuti odnosi Billa Wymana, nekadašnjeg člana benda i preostalih članova. U jednome od razgovora za britanske medije, Wyman je pjevača Micka Jaggera nazvao običnim egomanijakom kojemu je bitno samo da mu se ljudi dive, a Jagger je konstatirao da je Wyman svirao samo zbog novca.

Basist Bill Wyman napustio je bend 1993. i posvetio se fotografiji i arheologiji. On je ujedno i vlasnik velikog dijela arhivskih fotografija te je godinama sakupljao predmete s turneja.

Planirana izložba je, osim sjećanja na vrhunce slave grupe The Rolling Stones, trebala istražiti i njihov utjecaj na suvremeni dizajn. Naslovnice ploča i CD-a britanskih rokera ubrajaju se među najkopiranija djela 20. stoljeća, a i danas je planetarno slavan logotip koji prikazuje Jaggerova otvorena usta i isplažen jezik čiji je autor Andy Warhol.