književna nagrada

Izdavačka kuća VBZ raspisala natječaj za najbolji neobjavljeni roman

03.12.2019 u 09:54

Bionic
Reading

Izdavačka kuća VBZ 16. put raspisuje javni natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman godine koja će dobitniku donijeti 100 tisuća kuna i objavljenu knjigu u izdanju tog nakladnika

Rok za slanje rukopisa je 10. veljače 2020., a rukopisi se predaju pod šifrom. O nagradi će odlučivati žiri u sastavu književnici Zoran Ferić i Mile Stojić, književni kritičari Jagna Pogačnik i Strahomir Primorac, te glavni urednik VBZ-a Drago Glamuzina.

Rezultati natječaja bit će objavljeni na 13. riječkom sajmu knjiga i festivalu autora vRIsak 2020.

Najboljem romanu koji u rukopisu stigne na natječaj bit će dodijeljena VBZ-ova književna nagrada za najbolji neobjavljeni roman godine, a autoru uručena novčana nagrada u bruto iznosu od 100 tisuća kuna.

Nagrađenom autoru pripada i pravo na objavu književnog djela u izdanju VBZ-a te mogućnost da se roman distribuira u širokoj knjižarskoj mreži.

Nagrada VBZ-a osmišljena je kao poticaj književnom stvaralaštvu, nakladničkoj djelatnosti i promociji kvalitetnih književnih sadržaja, te s ciljem održavanja i oživljavanja regionalne književne scene. Nagrada se dodjeljuje od 2002., a prošle godine dobila ju je Olja Knežević za roman 'Katarina, Velika i Mala'.