VELIKO PRIZNANJE

'Ivanina kuća bajke' u utrci za nagradu 'Europski muzej godine 2016.'

31.03.2016 u 15:46

  • +6

'Zavirite u Ivaninu kuću bajke'

Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Bionic
Reading

'Ivanina kuća bajke' iz Ogulina nominirana je za nagradu 'Europski muzej godine 2016.' (EMYA 2016), koja se dodjeljuje pod pokroviteljstvom Vijeća Europe u sklopu Europskoga muzejskog foruma, a dobitnik nagrade bit će objavljen na svečanosti u sklopu godišnje skupštine Europskoga muzejskog foruma od 7. do 9. travnja u San Sebastijanu u Španjolskoj

U ime Turističkog ureda grada Ogulina Ankica Puškarić izjavila je za Hinu da je već i sama nominacija u društvo 49 europskih muzeja iz 24 države veliko priznanje 'Ivaninoj kući bajke', koja je otvorena u prosincu 2013. uz financiranje Europskog fonda za regionalni razvoj, grada Ogulina i Ministarstva kulture.

Puškarić je istaknula da 'Ivanina kuća bajke' slavi bajke Ivane Brlić-Mažuranić, rođene Ogulinke, te sve bajke i bajkopisce svijeta, a ta nominacija uzdiže ime Ivane Brlić-Mažuranić i njezina književna djela baš u godini kada se slavi stota obljetnica prvog izdanja njezinih 'Priča iz davnine'.

'Ivanina kuća bajke', kako je napisano na njezinoj internetskoj stranici, jest multimedijalni i interdisciplinarni centar sa stalnom izložbom postavljenom na načelima znanja, kreativnosti i uporabe novih tehnologija, 's web stranicom, virtualnim međunarodnim referencijalnim centrom za bajke i on-line knjižnicom, tematskim putem bajke kroz Ogulin i okolicu, izdavačkom djelatnošću te cjelogodišnjim kreativnim i edukativnim programima namijenjenima djeci i odraslima'.

Istraži Ivaninu kuću bajke