godina čitanja

Interliber ponovno odgođen, traži se novi termin

13.09.2021 u 13:16

Bionic
Reading

Međunarodni sajam knjiga Interliber, najveća hrvatska književna manifestacija i sajam koji ZV-u donosi velik financijski kolač, ponovno je odgođen. Nakon što prvi put od 1977. godine lani zbog pandemije nije održan ponavlja se isti scenarij

Podsjetimo, prošle jeseni Interliber je prebačen za proljeće ove godine, ali kako situacija nije bila ništa povoljnija, najveći sajam knjiga u državi prebačen je za jesen, odnosno u termin 28.9. – 3.10.2021. Razlog - opet pandemija, jer kako je prije nekoliko dana stajalo u obavijesti pristigloj na adrese izlagačima, 'premalo je vremena za kvalitetnu pripremu'.

Danas sa ZV-a stiže nova obavijest, prema kojoj će se Interliber održati u novom terminu 2021. godine, a koji će uskoro objaviti.

'Na sastancima s nadležnim institucijama naišli smo na razumijevanje oko usklađivanja novog termina i epidemioloških mjera pod kojima će se Interliber održati. Suočeni s različitim izazovima posljednjih godinu dana, svima nam je potrebno malo odmaka od realnosti, a knjiga je najbolja antistresna terapija, prijatelj i utjeha pomoću koje lako putujemo u druge svjetove. Njenu važnost u teškim okolnostima s kojima se trenutno nosimo prepoznala je i Vlada Republike Hrvatske proglasivši 2021. godinom čitanja', stoji u obavijesti na stranicama ZV-a.