SAGA SE NASTAVLJA

Indiana Jones kao žena? Steven Spielberg kaže da je to vrlo moguće

06.04.2018 u 11:01

Bionic
Reading

Peti nastavak franšize o glasovitom arheologu i pustolovu Indiani Jonesu očekuje se 2020., a Harrisonu Fordu će to biti posljednji put da glumi toga voljenog filmskog junaka. Steven Spielberg kaže da bi nakon njega zadatak mogla preuzeti žena

'Mogli bismo Jones promijenili u Joan. Ne vidim što je tu loše’, izjavio je Steven Spielberg koji režira peti nastavak serijala o Indiani Jones, s Harrisonom Fordom u naslovnoj ulozi. Snimanje, kako piše CNN, počinje u proljeće iduće godine, a film se u kinima očekuje 2020.

'To će biti posljednji put da Ford tumači Indianu Jonesa, u to sam siguran. Ali saga će se svakako nastaviti i poslije njega', rekao je Spielberg.

Indiana Jones i kraljevstvo kristalne lubanje Izvor: Profimedia / Autor: Sipa Press

Naglašavajući ravnopravnost spolova, redatelj je rekao kako je njegova majka bila snažna žena.

'Imala je snažan glas, svoje mišljenje. Imao sam sreće što sam u svojem djetinjstvu bio pod utjecajem raznih žena, od kojih sam neke, poput svoje supruge i svoje majke, ludo volio i još ih volim', rekao je Spielberg.

Potvrdio je i da su glavna ženska i glavna muška uloga u njegovom novom filmu 'Ready Player One' plaćeni jednako te da su Meryl Streep i Tom Hanks u njegovom, za Oscara nominiranom filmu 'Novine', 'dobili plaće jednake u cent'.

Prema scenariju Georgea Lucasa, Steven Spielberg režirao je dosadašnja četiri nastavka serijala o avanturama profesora arheologije Henryja Waltona 'Indiane' Jonesa. Prvi u nizu je 'Otimači izgubljenog kovčega' (1981.), nakon kojeg slijede 'Indiana Jones i ukleti hram' (1984.), 'Indiana Jones i posljednji križarski pohod' (1989.) te 'Indiana Jones i kraljevstvo kristalne lubanje' (2008.).