IMPROSPEKCIJE 2009.

Improvizacijski susreti u Zagrebu

17.11.2009 u 08:56

Bionic
Reading

Da su improvizacije sasvim željena forma, treći put za redom potvrdit će Improspekcije 2009. koje se održavaju od 19.do 22. studenoga u novootvorenom Zagrebačkom plesnom centru te u Centru za kulturu i informacije Maksimir

Improspekcije su inicijativa za razvoj improvizacije i improvizatorske scene, zamišljena kao kontinuirana radna platforma za istraživanje i organizaciju događanja vezanih uz improvizaciju.

U programu ovogodišnjih Improspekcija predviđene su tri izvedbene večeri. Susreti autora različitih vrsta u više dijelova - 2x2x2 - održat će se 20. studenoga u 20 sati u Centru za kulturu i informacije Maksimir. Na sceni će se susresti plesači, glumci, dramaturzi i koreografi u jednom obliku talk showa, improvizirane izvedbe, te će kroz razgovor i druge oblike komunikacije pokušati izgraditi zajednički kontekst rada i tkivo ove hibridne predstave.

Druga večer okupit će grupu afirmiranih hrvatskih plesača i glazbenika: Irmu Omerzo, Robertu Milevoj, Larisu Lipovac, Matiju Ferlina, Selmu Banich, Petru Hrašćanec Herceg, Svebora Szekelyja te dvije francuske gošće, članice improvizatorskog kolektiva Les Imprévisibles iz Bordeauxa: Julie Laderach i Julie Oosthoek. Na koji način će sudionici ove izvedbe, polazeći od različitih ideja i iskustava, komunicirajući kroz svoje različite estetike i spajajući ih uživo i kroz igru u jednu cjelinu, stvoriti predstavu, iznenađenje je podjednako njima kao i publici.

Treća večer, 22. studenoga u 20 sati u Centru za kulturu i informacije Maksimir, spojit će opet glazbu i ples. Duo Brio, koji čine Gordan Krajačić na gitari i Neven Krajačić na udaraljkama, izvest će koncert improvizirane glazbe. Nakon koncerta održat će se prezentacija radionice improvizacije za plesače i muzičare pod vodstvom Julie Laderach i Julie Oosthoek. Spomenuta radionica održavat će se od 19. do 21. studenoga. Namijenjena je plesačima i glazbenicima, bez obzira na prethodno iskustvo u improvizaciji, no sa snažnom motivacijom da se kroz niz vježbi i javnih prezentacija suoče s izazovima, ljepotama, ali i teškoćama improvizirane izvedbe.

Više informacija o Improspekcijama potražite na internetskim stranicama.