poziv filmskim aspirantima

Imate ideju za film, ali ne znate kako ga napisati? Prijavite se na besplatnu radionicu Kinokluba Zagreb

21.10.2021 u 16:48

Bionic
Reading

Radionica pisanja za film odvijati će se jednom tjedno kroz osam dvosatnih sesija u studenom i prosincu, a voditeljica je Višnja Vukašinović

Kinoklub Zagreb organizira besplatnu dvomjesečnu radionicu pisanja za film, čiji je cilj kroz niz vježbi pisanja razvijati ideju za kratki film, a za koju su prijave otvorene do 31. listopada.

Zainteresirani trebaju na mail visnja.pentic@gmail.com poslati ideju za kratki film (igrani, dokumentarni, animirani ili eksperimentalni) i kratki esej u kojem se obrazlaže autorska intencija te tema, motivi i ciljevi filma.

Svaki od dva tražena zadatka treba imati između 2000 i 3000 znakova uključujući razmake, te će se na osnovu pristiglih radova odabrati pet do šest polaznika.

Radionica će se odvijati jednom tjedno kroz osam dvosatnih sesija u studenom i prosincu.

Iz Kinokluba kažu da će kroz rad na specifičnim spisateljskim zadacima polaznici razvijati temu i tehniku koja im najviše odgovara te tako razraditi postavke iz kojih mogu napisati kvalitetan scenarij.

Svaka od osam dvosatnih tjednih sesija biti će u potpunosti posvećena radu na tekstovima polaznika koji će se usavršavati u skladu sa sugestijama mentorice i kolega.

Za vrijeme trajanja radionice polaznici će biti dužni razvijati ideju s kojom su primljeni te pisati radove u skladu sa specifičnim zadacima koji će biti određeni prema individualnim afinitetima.

Radionica će se odvijati u prostorijama Kinokluba Zagreb u večernjim satima kroz ukupno osam dvosatnih susreta, a voditeljica je Višnja Vukašinović.