INTERVJU: NEVIO MARASOVIĆ

'Ideje za film dobivam u snovima'

17.07.2010 u 20:34

Bionic
Reading

Neposredno pred otvaranje Festivala igranog filma u Puli, režiser Nevio Marasović za tportal govori o stvaranju filma 'The Show Must Go On', nastalog u nezavisnoj produkciji i o tome kako se osjećao kad je doznao da kao debitant otvara ovogodišnji Nacionalni program u Areni

'The Show Must Go On' otvara natjecateljski dio Nacionalnog programa 57. Festivala igranog filma u Puli. Prilika da pred punom Arenom pokaže svoj prvi cjelovečernji film zatekla je i mladog režisera s kojim smo popričali.

Dovoljno hrabar da se upusti u snimanje cjelovečernjeg ZF filma i sposoban da na svoju stranu za nula kuna pridobije jaku glumačku ekipu (naslovne uloge igraju Nataša Dorčić i Sven Medvešek), Marasović vrlo smireno i bez razmišljanja o reakcijama publike i kritike dočekuje premijeru. U razgovoru za tportal kazao je da se u snimanje svog drugog filma ipak ne bi upustio bez novca te da njegov primjer nikako nije mjerodavan za ostale filmaše jer degradira struku.

Govoreći o inspiraciji za film 'The Show Must Go On', koji je nastao iz kraćeg studentskog rada, istaknuo je da za svoje filmove ideje često dobiva u snovima. Film koji prati grupicu zatočenu u Big Brother kući, dok vani bjesni svjetski rat, ima i doticaja s realnim događanjima prije nekoliko godina kada je za trajanja sezone tog reality showa Hrvatskom vladala ptičja gripa pa su stanari nakon izolacije bili izgubljeni kad su se vratili u normalni život. Marasović nam je otkrio i bizaran podatak o vlastitom iskustvu s 'Big Brotherom'. Oni koji su pratili taj show sjetit će se Kreše Jengića koji je preko zida pobjegao iz kuće.

Marasoviću se tada javio prijatelj koji je radio na realizaciji showa i pozvao ga da uđe u kuću umjesto njega. 'No way, dude', rekao mu je Marasović. Nema tih novaca, pa makar bili dostatni za snimanje njegovog drugog filma, radi kojih bi danas eventualno pristao na ulazak u jednu takvu kuću, kazao je Marasović.