LJETO U ZAGREBU

I TBF na pozornici Scene Amadeo

31.07.2009 u 11:59

Bionic
Reading

Solističkim recitalom mladog violinista Bojana Čičića, klupska kazališno-glazbena Scena Amadeo 5. kolovoza nastavlja s programima koji će se u Zagrebu odvijati tijekom kolovoza i rujna, izvijestila je ta scena, koja ove godine obilježava desetu godišnjicu umjetničkog djelovanja.

Do 8. rujna Scena Amadeo priredit će niz glazbenih i kazališnih programa, koji će se ove godine prvi put odvijati i na dvije ljetne pozornice, u atriju Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja na Gornjem gradu i otvorenom prostoru Muzeja za umjetnost i obrt.

Među ostalim, izvest će se predstave "Stanje nacije" Filipa Šovagovića, "In kontinent TV" Ranka Zidarića, "Ljubavna pisma" u izvedbi Ane Karić i Borisa Buzančića, "Roda ili kako sam došao na svijet" i "Medvjed, šala za jednog glumca i jazz kvartet" Zijaha A. Sokolovića te premijerno "Sallinger", francusko-hrvatska koprodukcija u režiji Ivice Buljana.

U glazbenom dijelu programa nastupit će klavirist Georgie Fame s Trijom Boška Petrovića, Mariachi Los Caballeros, klapa "Nostalgija", grupa "Krijes", splitska grupa "The Beat Fleet", glazbena družina "Cinkuši", grupa "Ayllu" i drugi.