IVAN GALIĆ

Hrvatski kandidat u finalu svjetskog festivala arhitekture

05.10.2012 u 11:36

Bionic
Reading

Projekt poslovne zgrade arhitekta Ivana Galića izabran je u najužu konkurenciju za prestižnu nagradu Best office building of the year 2012., koja se dodjeljuje na svjetskom festivalu arhitekture World Architecture Festival (WAF)

Projekt Ivana Galića, poslovna zgrada H2 u Hondlovoj ulici je smještena na području bivšeg tvorničkog kompleksa Fotokemika u neposrednoj blizini glavnog gradskog stadiona i najvećeg gradskog parka Maksimir.

Ideja projekta zasniva se na kompleksnoj geometriji koja je nastala trodimenzionalnim preklapanjem pravilnih pravokutnih volumena između kojih su nastali otvoreni međuprostori različitih formata i ambijenata.

Svaki volumen kompozicije uvijek je čista prizma, a kroz njihova preklapanja nastaju bogatiji prostorni međuodnosi.

World Architecture Festival najveći je svjetski festival posvećen arhitekturi koji se ove godine održava peti put, a do sada je ugostio više od osam tisuća istaknutih arhitekata iz cijelog svijeta.

Ove godine festival se održava od 3. do 5. listopada u Singapuru. U tri dana trajanja održat će se niz predavanja, okruglih stolova, kritičkih prezentacija i seminara koji će prikazati aktualni međunarodni karakter arhitekture promičući također njezine regionalne korijene.

Svi finalisti, odabrani u najuži izbor za titulu najbolje građevine u prijavljenoj kategoriji, svoj projekt će prezentirati festivalskoj publici i međunarodnom žiriju koji i ove godine čine ugledna imena svjetske arhitekture: Moshe Safdie, Ben Van Berkel, Neil Denari, Sir Peter Cook, Will Aslop, Dietmar Eberle, Juergen Mayer H i Mok Wei Wei.