'Nun of Your Business'

Hrvatski doks o zaljubljenim časnim sestrama najavljen u španjolskim kinima

20.05.2022 u 13:12

Bionic
Reading

Nagrađivani dugometražni dokumentarni film 'Nun of Your Business' Ivane Marinić Kragić narednih će se mjeseci predstaviti kinopublici u dvoranama diljem Španjolske

Film se prikazuje u kinima i online u sklopu projekta Docs Del Mes, svojevrsnog produžetka Međunarodnog festivala dokumentarnog filma – DocsBarcelona.

Od svibnja nadalje imat će 80 projekcija u španjolskim kinima, između ostalog, u Calafellu, Barceloni, Valènciji, Gironi, Huesci, Pedregueru, Salamanci, Leónu.

Film prati dvije časne sestre koje se zaljubljuju

Film prati dvije mlade časne sestre koje se upoznaju na katoličkom okupljanju u Zagrebu i zaljubljuju se. Svjetsku premijeru imao je na ZagrebDoxu 2020., na kojem je odmah i osvojio je nagradu publike za najbolji dokumentarac.

S autoricom filma porazgovarali smo krajem 2020. godine na tportalu, a taj je intervju dostupan klikom na ovu poveznicu.

Izvor: Društvene mreže

Uslijedilo je još šest nagrada na međunarodnim festivalima, među kojima su SEEFest u Los Angelesu, Festival europskog filma Palić, Međunarodni filmski festival u Jaipuru i Međunarodni festival dokumentarnog filma u Buenos Airesu FIDBA.

Prava na distribuciju filma "Nun of Your Business" u Španjolskoj ima DocsBarcelona Distribution

Film je dosad prikazivan i u kinima diljem Hrvatske i Švicarske, a dostupan je za gledanje i na online platformama croatian.film i KMOD.hr te u videoteci MAXtv-a.

Nastao je u produkciji Marinis Media (Zagreb) te u koprodukciji srpske kuće Set Sail Films (Beograd), uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Creative Europe MEDIA, Filmskog centra Srbije, Grada Zagreba i Grada Splita.

  • +2
Nun of Your Business Izvor: Licencirane fotografije / Autor: ZagrebDox