50. GODIŠNJICA

Hrvatska Janis Joplin stiže na 'austrijski Woodstock'

16.08.2019 u 15:10

Bionic
Reading

Hrvatska jazz pjevačica Zdenka Kovačiček nastupit će u subotu 17. kolovoza na velikom koncertu 'Wildstone Woodstock - Peace & Music' u povodu proslave 50. godišnjice kultnog festivala Woodstock u Austriji

Zdenka Kovačiček, koja je zbog svog moćnog glasa i sjajne interpretacije proglašena 'hrvatskom Janis Joplin', svojim nastupom na lokaciji Wildensteiner Wasserfall u pokrajini Koruškoj na jugu Austrije, odat će počast upravo toj velikoj glazbenici koja je svojim nastupom na Woodstocku oduševila nekoliko stotina tisuća okupljenih 1969. na farmi Maxa Yasgura u Bethelu, u saveznoj američkoj državi New York, i obilježila povijest rock glazbe.

'Uvijek energičan nastup i jedinstveni vokal Zdenke Kovačiček te već provjereno vrhunska interpretacija rock klasika Janis Joplin zasigurno će biti neponovljivo iskustvo u sklopu ove jubilarne obljetnice čarobna '3 dana ljeta i ljubavi'', stoji u najavi.

Ljeto 2019. rock i jazz diva Zdenka Kovačiček nastavlja nastupom 23. kolovoza na otvorenju prvog izdanja Rab Film Festivala sa svojim Greenhouse Bandom, a zaokružit će ga koncertima u sklopu programa Plesnih večeri na Zrinjevcu u Zagrebu 24. kolovoza, te na Hvar Jazz Festu 28. kolovoza.

Nakon više od 60 godina karijere, Kovačiček i dalje neumorno radi na novim materijalima, a njezin novi singl trebao bi izaći ove jeseni u izdanju Dancing Beara.