REZANJE DRAMSKOG PROGRAMA

HRT ukinuo čak tri emisije posvećene radiodrami

Bionic
Reading

Nakon što je Hrvatska radiotelevizija ugasila čak tri emisije posvećene radiodrami: 'Panoptikum', 'Radio napetica' i 'Fantastika u radio drami', reagirali su kulturni djelatnici, prenosi Jutarnji list

'Katastrofa za kulturu, za jezik i pogubno za hrvatske glumce', komentirao je Žarko Savić, predsjednik Sindikata hrvatskih glumaca, za Jutarnji list.

'Panoptikum', 'Radio napetica' i 'Fantastika u radio drami', emitirane na Drugom i Trećem kanalu Hrvatskog radija, ugašene su u godini u kojoj Dramski program slavi 50 godina postojanja zbog odluke da se kreiraju novi tematski sadržaji.

'To je skandalozno! Ne mogu shvatiti motive gašenja, pa bili oni i ekonomski. Ako smo dočekali da su radio-drame preskupe, onda smo stvarno u problemima', rekao je Vojin Perić, predsjednik Hrvatskog saveza slijepih za In portal.

'Nitko ne razmišlja da je radio-drama televizija za slijepe. Nažalost, svakodnevno se i sami u Kazalištu slijepih i slabovidnih Novi život susrećemo s takvim hladnim i birokratskim odnosom prema hrvatskom kulturnom stvaralaštvu', dodao je Perić.