SAMO ZA VRSNE KRADLJIVCE

Hotel posjetitelje potiče na krađu vrijednog Banksyja

16.12.2011 u 13:13

Bionic
Reading

Nakon godina borbe s posjetiteljima sklonim uzimanju pokojeg 'suvenira' u vlasništvu hotela u kojem odmaraju, grupa hotela u Melbourneu potiče goste da ukradu djelo vrijedno 15.000 dolara koje potpisuje svjetski poznati ulični umjetnik Banksy

No Ball Games

Djelo naslovljeno 'No ball Games' najpoznatijeg 'anonimnog' grafitera Banksyja bit će postavljeno na neki od zidova hotela grupe Art Series: The Cullen, The Blackman ili The Olsen.

Posjetitelji tih triju hotela pozvani su da sudjeluju u nesvakidašnjem natječaju. Pod geslom 'Stay the night, steal the art' (Prenoćite, ukradite umjetničko djelo) svi koji rezerviraju boravak u jednome od hotela, u razdoblju od 15. prosinca 2011. do 15. siječnja 2012. imaju se prilike okušati kao kradljivci umjetnina.

No svi koji smatraju da je izazov jednostavan, varaju se. Za početak potrebno je utvrditi u kojem se točno hotelu djelo nalazi te na kojem zidu je ovješeno.
Nadalje, djelo je potrebno skinuti sa zida i iznijeti iz hotela, a da to ne primijeti hotelsko osoblje. Ukoliko lopovi budu uhvaćeni, slika se vraća natrag na zid. Ukoliko pak u hotelu odsjedne vrsni kradljivac i sve mu navedeno pođe za rukom, postat će zakonit vlasnik vrijednog Banksyja.

Iz hotela su istakli da prilikom krađe nitko ne smije biti ozlijeđen, niti smije bit učinjena ikakva materijalna šteta, napomenuvši da je prije svega riječ o natječaju vještine i dovitljivosti. U pravilniku igre šaljivo su napomenuli kako bi ih razveselilo ukoliko bi kradljivac umjetnina bio kul tip u elegantnom fraku.