KONCERT ZA KRAJ SEZONE

Hollywood i Broadway stižu u zagrebački HNK

23.06.2017 u 09:44

Bionic
Reading

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu svečano će obilježiti završetak još jedne sezone koncertom pod nazivom 'Hollywood & Broadway, Marco Pierobon i orkestar Opere HNK u Zagrebu', koji će se održati 30. lipnja u 20 sati. U sklopu koncerta dodijelit će se i godišnje nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja u protekloj sezoni

Orkestar zagrebačkoga HNK će uz glazbenu pratnju proslavljenog svjetskog trubača Marca Pierobona i prvakinje zagrebačke Opere Adele Golac Rilović izvesti popularne kompozicije iz kultnih filmova i mjuzikala poput 'Priče sa zapadne strane' Leonarda Bernsteina, 'Porgy&Bess'  Georgea Gershwina, 'Chicaga' i 'Schindlerove liste'.

Pierbon je nastupao s brojnim svjetskim orkestrima poput English Chamber Orchestra, WienerKammerkonzert, China Youth Orchestra, I virtuosi del Teatro alla Scala, Max-Plank-Philarmonie iz Műnchena, a skladbe su mu posvetili mnogi suvremeni skladatelji među kojima su Giuseppe Bonafine i Michele Mangani.

U sklopu koncerta 30. lipnja u HNK dodijelit će se i godišnje nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja u protekloj sezoni: Nagrade Mila Dimitrijević za najbolje ostvarenje u dramskim predstavama, Nagrade Vladimir Ruždjak / Marijana Radev za najbolja  ostvarenja u opernim predstavama i Nagrade Oskar Harmoš/ Ana Roje za najbolja ostvarenja u baletnim predstavama.