JAVNI POZIV

HAVC otvara savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o pravilniku za audiovizualno stvaralaštvo

18.12.2018 u 22:02

Bionic
Reading

Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) izvijestio je u utorak kako otvara savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o nacrtu pravilnika o postupku, kriterijima i rokovima za provedbu nacionalnog programa promicanja audiovizualnog stvaralaštva

Iz HAVC-a podsjećaju kako se pravilnikom uređuje postupak provedbe nacionalnog programa promicanja audiovizualnog stvaralaštva te detaljnije definiraju kategorije javnih poziva i uvjeti kao i rokovi raspisivanja, planiranje postupka raspodjele sredstava, izvršenje, izvještavanje, rad umjetničkih savjetnika i Umjetničkog vijeća, obveze korisnika sredstava državne potpore te nadzor nad namjenskom potrošnjom sredstava državne potpore, a sve sukladno odredbama Zakona o audiovizualnim djelatnostima.

Javni poziv i za proizvodnju videoigara, mikrobudžetnih filmova...

Novim pravilnikom se proširuje kategorija javnih poziva na razvoj projekata te proizvodnju videoigara, te uvodi i kategorija financiranja proizvodnje mikrobudžetnih filmova.

Izmjene uključuju i raspisivanje javnih poziva za specijalizirane javne pozive, od posebnog interesa te uvođenje predselekcijskog postupka. U pogledu dodjele državne potpore koju putem javnih poziva dodjeljuje HAVC, utvrđuje se i obveza potrošnje na teritoriju Republike Hrvatske u visini od 80 posto dodijeljene potpore. Posebno se razrađuje i popis priznatih troškova.

Cilj i svrha ovog savjetovanja je prikupiti mišljenja zainteresirane javnosti o nacrtu novog pravilnika, pa iz HAVC-a pozivaju predstavnike zainteresirane javnosti da dostave svoje načelne primjedbe i prijedloge, uz jasna obrazloženja na što se očitovanja odnose, na obrascu za savjetovanje, objavljenom na službenim stranicama HAVC-a.

Primjedbe i očitovanja se dostavljaju na adresu elektroničke pošte: ured.ravnatelja@havc.hr.

Primjedbe i prijedlozi koji ne budu upućeni na obrascu za savjetovanje neće se razmatrati.

Savjetovanje sa zainteresiranom javnosti je otvoreno do 17. siječnja 2019.

Po završetku postupka savjetovanja objavit će se izvješće o savjetovanju sa javnošću, koje sadrži zaprimljene prijedloge i primjedbe te očitovanja o razlozima za neprihvaćanje pojedinih prijedloga i primjedbi danih u postupku savjetovanja, priopćio je HAVC.