POTICANJE KINODISTRIBUCIJE

HAVC dodijelio sredstva ljubavnim dokumentarcima Davora Rostuhara i Tomislava Jelinčića

05.03.2021 u 01:07

Bionic
Reading

Hrvatsko audiovizualno vijeće odlučilo je na online sjednici održanoj u četvrtak o raspodjeli sredstava prema Javnom pozivu za poticanje kinodistribucije filmova te o listi prioriteta i raspodjeli sredstava za programe međunarodne suradnje.

Na Javni poziv za poticanje kinodistribucije filmova, rok 15. prosinca prošle godine, sredstva su odobrena za dva dugometražna dokumentarna filma u ukupnom iznosu od 67 tisuća kuna – 'Ljubav oko svijeta' Davora Rostuhara i 'Starac i roda: Priča o Malenoj i Klepetanu' Tomislava Jelinčića.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Također dva dugometražna dokumentarca sufinancirat će se i prema rezultatima javnog poziva s rokom od 1. veljače ove godine, s 50 tisuća kuna. To su 'Nun of Your Business' Ivane Marinić Kragić i 'Od toga dana (Uh!)' Slavice Šnur, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

Na prvom roku Javnog poziva za komplementarne djelatnosti - programi međunarodne suradnje (rok 12. siječnja 2021.) sredstva su odobrena za sedam programa u iznosu od 118.063,34 kuna, od predstavljanja filmova na festivalima do sudjelovanja u stručnim usavršavanjima i na radionicama.