NAJAVLJENE LJETNE IGRE

'Hamlet' i 'Orgija tolerancije'

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 03.02.2009 12:02
  • Objavljeno 03.02.2009 u 11:20
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

U sklopu feste Svetog Vlaha i Dana Grada Dubrovnika vodstvo Dubrovačkih ljetnih igara predstavilo je pretprogram 60. festivalske sezone koja će se održati od 10. srpnja do 25. kolovoza 2009. godine

Repertoar ovogodišnje jubilarne 60. sezone Dubrovačkih ljetnih igaranastojat će podsjetiti na ono što je konstanta Igara te ugostiti ansamble iizvođače koji već desetljećima dolaze u Dubrovnik, istaknuo je intendantDubrovačkih ljetnih igara Ivica Prlender, koji je predstavio pretprogram zajednosa svojim suradnikom za Dramski program Ivicom Kunčevićem, i uz nazočnostdržavne tajnice u Ministarstvu kulture RH Nine Obuljen i dubrovačkegradonačelnice Dubravke Šuice.

Direktor dramskog programa Kunčević izdvojio je neke od premijernih naslovakoji će biti izvedeni. Između ostalih to su Shakespeareov 'Hamlet' u izvedbiFestivalskog Dramskog ansambla i u režiji Ivice Kunčevića, te predstava 'Nataraci' Iva Vojnovića u režiji Joška Juvančića.

Dubrovačke ljetne igre također će premijerno prikazati predstavu 'Orgijatolerancije' Jana Fabrea koja je nastala u koprodukciji Igara i svjetskihinstitucija poput Međunarodnog festivala iz Čilea i Tanzhausa iz Njemačke.

Na ovogodišnjim Ljetnim igrama nastupit će i Studentski teatar Lero izDubrovnika s predstavom Marina Držića 'Epitaphio', u režiji Davora Mojaša.

Iz bogatog glazbenog dijela programa izdvojena je premijera opere 'Pelleas iMelisanda' Claudea Debussya u izvedbi Festivalskog Opernog ansambla podglazbenim vodstvom Alexandra Ghindina.

Nastupit će i Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem Vjekoslava Šuteja, potomOrkestar 'Philharmonia of the Nations' pod vodstvom Justusa Frantza koji će nadan zatvaranja izvesti Beethovenovu 'IX simfoniju'.

Također, kako je najavljeno, u glazbenom dijelu nastupit će Dubrovačkisimfonijski orkestar, Zagrebački solisti, Varaždinski komorni orkestar tebrojni drugi umjetnici, među kojima sopranistica Inva Mula, violinist ShlomoMintz i violončelist David Eggert.

Od folklornih nastupa izdvajaju se nastupi Folklornog ansambla Lado izZagreba i Linđo iz Dubrovnika.

Također Igre će prikazati i brojne popratne programe.

Dubrovačke ljetne igre, najstarija i najuglednija hrvatska kulturnamanifestacija svoj program predstavit će i 8. veljače u Bruxellesu, u suradnjis Hrvatskom turističkom zajednicom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi