SEZONA U ZNAKU KOMEDIJE

'Gostioničarka Mirandolina' u zadarskom HNK

06.10.2011 u 13:28

Bionic
Reading

Komedijom 'Gostioničarka Mirandolina' talijanskog dramatičara Carla Goldonija, koju u koprodukciji rade zagrebački i zadarski HNK, 20. listopada bit će otvorena kazališna sezona u zadarskom Hrvatskom narodnom kazalištu

Predstavu režira Saša Broz, a u glavnim su ulogama Marija Škaričić, Ranko Zidarić i Zijad Gračić. Zadarsko kazalište u projektu sudjeluje financijski.

'Naša su kazališta posljednji put surađivala 1985. godine i voljeli bismo da je ta suradnja češća i trajnija jer je budućnost kazališta upravo u koprodukcijama', kazala je intendantica zagrebačkog HNK Ana Lederer.

U dramskom programu naći će se 12 predstava, od čega osam domaćih autora. Naglasak će biti na komediji jer je kazalište, kako je istaknula dramska producentica Jadranka Svaguša, 'išlo na ruku vjernoj publici'. Osim 'Gostioničarke Mirandoline', premijerno će se izvesti predstava Zadranina Živka Nižića 'Od Foše do Atlantide' u režiji Ivana Lea Leme.

Koncertnu sezonu otvorit će Zagrebački gitaristički kvartet, a ukupno će zadarska publika moći uživati u osam koncerata u pretplati i pet koncerata Zadarskog komornog orkestra.