ODLUKA MINISTRICE

Goran Golovko imenovan vršiteljem dužnosti intendanta splitskog HNK

02.10.2018 u 09:42

Bionic
Reading

Ministrica kulture Republike Hrvatske Nina Obuljen Koržinek imenovala je 1. listopada dosadašnjeg intendanta Gorana Golovka vršiteljem dužnosti intendanta Hrvatskog narodnog kazališta Split

Mandat intendantu splitskog HNK istekao je 30. rujna ove godine, a predstavničko tijelo osnivača Grada Splitau međuvremenu nije imenovalo novoga. Prema Zakonu o kazalištima, u tim uvjetima ministarstvo kulture ovlašteno je imenovati vršitelja dužnosti intendanta nacionalnog kazališta, bez provođenja javnog natječaja, navodi se u obrazloženju ministrice Nine Obuljen Koržinek.

Goran Golovko, dosadašnji intendant splitskog HNK, bit će vršitelj dužnosti dok predstavničko tijelo osnivača ne imenuje intendanta, stoji u obrazloženju.

O stanju u splitskom HNK i problemima oko imenovanja novog intendanta tportal je već pisao. U siječnju je splitsko Gradsko vijeće odbilo imenovati Ivana Lea Lemu, koji se tada jedini javio na natječaj. Dobio je glasove devet od 30 nazočnih vijećnika, 17 ih je bilo protiv, a četiri suzdržana. Jedna od primjedbi bila je da Lemo nije izradio strategiju financijske konsolidacije kazališta te da nije detaljno iznio program.