FRAKTURINA TRIBINA

Goran Ferčec 'razotkriva' svoj prvi roman

15.06.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Gost nove Frakturine tribine Razotkrivanje jedan je od najtalentiranijih dramaturga mlađe generacije, Goran Ferčec, koji će govoriti o svome prvom romanu 'Ovdje neće biti čuda'

Iako ga vezujemo ponajprije uz teatar, Goran Ferčec objavio je debitantski roman pod nazivom 'Ovdje neće biti čuda'. U romanu, se, među ostalim bavi temama praznine, pustoši, nasljeđa, bijega od svakodnevnice, no u širem smislu i bijega od povijesti. Ferčecov glavni junak mladi je intelektualac suočen s krizom identiteta u neimenovanoj metropoli na Zapadu u kojoj se skrasio za vrijeme ratova na našim prostorima.

Nakon očeva poziva vraća se u selo iz kojega je potekao i koje je nakon rata ostalo opustošeno i prazno, nalik stanju u kakvome se i sam nalazi. Sukob sa samim sobom, svojim demonima i s ocem i nepronalaženje načina da napusti vlastitu sudbinu vode ga negaciji realnosti.

Osim razgovora s autorom uz moderatora Seida Serdarevića, publika će imat prilike poslušati ulomke romana koje će čitati glumac Goran Bogdan. Novo izdanje Frakturina Razotkrivanja održat će se u 16. lipnja s početkom u 20 sati u Velvet cafeu u Dežmanovoj 9.