KAZALIŠTEM PO KORUPCIJI

Gogoljev 'Revizor' besplatno u ZKM-u

31.05.2011 u 08:00

Bionic
Reading

U sklopu projekta Kazalištem po korupciji koji Transparency International Hrvatska realizira u suradnji sa ZKM-om i Dubrovačkim ljetnim igrama, u nedjelju će u Zagrebačkom kazalištu mladih besplatno igrati predstava 'Revizor' Nikolaja Vasiljeviča Gogolja

Transparency International Hrvatska poziva građane u Zagrebačko kazalište mladih, Teslina 7, na predstavu 'Revizor' Nikolaja Vasiljeviča Gogolja u nedjelju, 6. lipnja, u 20 sati. Predstava se prikazuje besplatno u sklopu projekta Kazalištem po korupciji koji TIH realizira u suradnji sa Zagrebačkim kazalištem mladih i Dubrovačkim ljetnim igrama. U sklopu projekta koji podupiru tvrtke Ericsson Nikola Tesla i Siemens Hrvatska dosad su održane besplatne predstave 'Revizora', 'groteskne komedije o korupciji, pohlepi i bahatosti', 7. svibnja u Zagrebu i 26. svibnja u Rijeci. U nedjelju se blagajna otvara u 18 sati i tko prvi - njegova ulaznica.

Projekt Kazalištem po korupciji dio je programa Kulturom po korupciji koji je TIH pokrenuo 2010. godine. Dosad su realizirani projekti Knjigom po korupciji u suradnji s izdavačkom kućom V.B.Z., u sklopu kojeg je izdana knjiga 'Ispod stola - najljepše antikorupcijske priče' i projekt Kinom po korupciji u suradnji s Motovunskim filmskim festivalom. Na prošlogodišnjem otvorenju Motovunskog filmskog festivala bio je prikazan francuski film 'U početku', kojem je dodijeljena nepotkupljiva nagrada, a projekt je realiziran uz potporu tvrtke Siemens Hrvatska.

Cilj programa Kulturom po korupciji je dodatno senzibiliziranje javnosti na korupciju i poticanja suzbijanja korupcije u Hrvatskoj. U sklopu programa, koji se odvija kontinuirano uz druge aktivnosti i projekte Transparency Internationala Hrvatska predviđeno je organiziranje akcija u sklopu kojih će se ukazivati na štetnost korupcije i njezine posljedice.