za kraj sezone

Gala operna večer u HNK-u Zagreb donosi 'Traviatu' pod ravnanjem Ivana Repušića

02.06.2022 u 23:37

Bionic
Reading

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu za kraj sezone, 9. i 11. lipnja, najavljuje ekskluzivne Gala operne večeri, kada će izvedbama Verdijeve 'Traviate' ravnati proslavljeni dirigent Ivan Repušić, a u ulozi Violette nastupiti će sopranistica svjetskog ugleda Mariangela Sicilia

Režiju 'Traviate', koja je premijerno izvedena 21. travnja u zagrebačkom HNK-u, potpisuje argentinski redatelj Hugo de Ana.

Izvedbama 9. i 11. lipnja ravnat će maestro Repušić, šef dirigent Minhenskog radija, prvi stalni gost dirigent Njemačke opere u Berlinu te šef dirigent Zadarskog komornog orkestra, koji je tijekom svoje karijere ravnao brojnim uglednim orkestrima u Europi i šire.

'Iznimno se radujem što ću ravnati 'Traviatom' u zagrebačkom HNK-u. Više od 15 godina nisam ravnao zagrebačkom Operom, a zanimljivo je i to što je upravo ravnanje 'Traviatom' bio i moj diplomski ispit', rekao je tim povodom Repušić.

Obje večeri u ulozi Violette nastupit će sopranistica Mariangela Sicilia, koju je francuski Le Monde proglasio "čudom vokalne čvrstoće" a njemački Der Tagesspiegel 'sopranom koji blista poput provansalskog jutarnjeg sunca.

Mariangela Sicilia je zaslužila priznanja u mnogim najprestižnijim opernim kućama kao što su Opéra National de Paris, Teatro Real Madrid, Deutsche Oper Berlin, Salzburg Festival, Sydney Opera House, Nizozemska nacionalna opera Amsterdam i Monte-Carlo Opéra, ali i Les Choregies d'Orange, Teatro dell'opera di Roma, Teatro San Carlo di Napoli i Arena di Verona.

'Vrlo sam sretna što ćemo na završetku sezone HNK imati ekskluzivnu opernu večer i da će to biti upravo 'Traviata' koja je, zajedno s 'Toscom', obilježila ovu sezonu", rekla je intendantica Dubravka Vrgoč.

'Drago mi je da sam nakon dugotrajnih pokušaja maestra Repušića uspjela dogovoriti za nastup s našim orkestrom, zborom i solistima te da je on uspio naći vrijeme za ravnanje izvedbama Traviate. Bit će to zaista gala operna večer gdje će ulogu Violette pjevati sopranistica svjetskog ugleda Mariangela Sicilia koju će publika moći vidjeti i 9. i 11. lipnja', dodala je.